Archief

Iedere week drie Studio Sport-documentaires op NOS.nl

6 april 2020 16:18 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Studio Sport maakte in de afgelopen jaren honderden mooie sportdocumentaires. En omdat het zonde is die te laten verstoffen in het archief, zet de NOS iedere maandag drie van die documentaires online. 

Deze drie documentaires zijn sinds vandaag te zien op NOS.nl en in de app. 

Theo Bos in Japan (2008)
Jeroen Stekelenburg volgde baanwielrenner Theo Bos in 2007 twee keer tien dagen in de gekke Keirin-wereld in Japan. Keirin werd uitgevonden in Japan. In een keirinwedstrijd starten maximaal 9 renners achter een gangmaakmotor. Na een paar ronden verlaat hij de baan en moeten de renners het afmaken.  

The Green Machine (2004)
Eind 2003 wordt Roelant Oltmans de hockeycoach van het nationale elftal van Pakistan. NOS-verslaggever Michel Anthoniesse krijgt de kans om Oltmans in Pakistan te volgen, in een deel van de wereld waar destijds, vlak na 11 september, veel aan de hand is.

Rood of Blauw (2005)
Het is misschien wel de meest beladen derby van Nederland: Spakenburg-IJsselmeervogels, de 'blauwen' tegen de 'rooien'. In het kleine dorp Bunschoten-Spakenburg lopen de emoties hoog op als de twee clubs tegen elkaar spelen. Verslaggever Kees Jongkind ging op zoek naar de achtergronden. 

Meer over