Jack van Gelder afgewezen als perschef van Oranje

Jack van Gelder wilde perswoordvoerder worden voor het Nederlands elftal, maar zijn sollicitatie bij de KNVB liep op niets uit.

Toen de vorige perschef Kees Jansma vertrok, moest de voetbalbond KNVB op zoek naar een opvolger. Jack van Gelder wilde die functie maar wat graag vervullen, vertelt bondscoach Guus Hiddink nu in sportblad Helden. De NOS-presentator belde de coach persoonlijk op om dat te vertellen, maar de KNVB wees hem af.

Ongemakkelijke interviews

Nu weten we meteen hoe het kwam dat de interviews van Jack van Gelder met Hiddink afgelopen jaar zo ongemakkelijk waren. Na de EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal verscheen de coach vaak erg ge├»rriteerd tegenover Van Gelder. Het was hard tegen hard. Hiddink geeft nu toe dat hij niet professioneel was op die momenten. Hij zegt: ‘Toen zaten er twee mannen in de studio die streden om de macht op de apenrots.’

Bas Ticheler

De baan die Jack wilde hebben ging uiteindelijk naar zijn NOS-collega Bas Ticheler. Jack en hij verzorgden jarenlang samen het radiocommentaar bij wedstrijden van het Nederlands elftal. Guus Hiddink vertelt in Helden erg blij te zijn met Bas.

Lees ook: Bij de NOS zit Jack van Gelder voorlopig op zijn plek, ook al verliest de omroep de Champions League.

Reageren