Jack van Gelder nog niet naar SBS

Heisa in voetballand. SBS-topman Peter de Mönnink noemde Jack van Gelder als presentator voor de Champions League, maar Jack weet van niets.

SBS-baas Peter de Mönnink zorgde voor grote verwarring. Bij een congres van de Media Werkgroep noemde hij de mogelijkheid dat Jack van Gelder de Champions League-wedstrijden gaat presenteren bij SBS 'kansrijk', maar dat bleek op niets gebaseerd.

Jack van Gelder

Jack is zelf verbaasd over die opmerking. “Ik heb nooit met SBS gesproken over een mogelijke overstap,” laat hij weten aan De Telegraaf. “Ik weet ook nog niet of ik na mijn pensionering voor de NOS kan en wil blijven werken. Verschillende partijen hebben interesse getoond; misschien ga ik wel heel iets anders doen. Maar natuurlijk zou ik ook wel met SBS willen praten, waarom niet?”

Boegbeelden

SBS is flink boegbeelden aan het shoppen. Na het binnenhalen van Nick en Simon en Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, is de zendergroep van uitgever Sanoma en productiehuis Talpa nu bezig een presentatieteam voor het Champions League-voetbal compleet te krijgen.

Ronald de Boer

Ronald de Boer is in beeld om de wedstrijden te analyseren, zei De Mönnink tijdens het congres in Amsterdam. Hij liet een filmpje zien met Ronald de Boer in de nieuwe studio voor de Champions League. De Boer staat positief tegenover een overstap, zou blijken uit gesprekken met De Mönnink. 

Johan Cruijff

De Mönnink noemde nog meer namen die op zijn verlanglijstje staan. Daarbij hoort ook voetbalgrootheid Johan Cruijff. Cruijff was van 1996 tot 2009 analist bij de NOS, maar stopte daarmee omdat hij vond dat de omroep te negatief zou berichten over voetbal. 

SBS 6 of Veronica?

De SBS-groep heeft de Champions League-rechten bemachtigd voor september 2015 tot en met 2018. Dit betekent niet dat het voetbal sowieso op SBS 6 te zien zal zijn. Naast die zender horen bij de SBS-groep namelijk ook nog Veronica en NET 5. Vrouwenzender NET 5 zal de Champions League niet gaan uitzenden, maar tussen SBS 6 en Veronica wordt nog getwijfeld.

Danni Lowinski

Het voetbal zou voor SBS 6 een flinke hit zijn, die de zender hard nodig heeft in de strijd met de andere familiezenders NPO 1 en RTL 4. Toch zijn er ook redenen om de Champions League niet op SBS 6 te programmeren: successen als Dokter Tinus en Danni Lowinski zouden dan vaak worden onderbroken door voetbalweken, waarna de kijker misschien afhaakt. Ook de publieke omroep wil de NPO 1-programmering niet onderbreken voor voetbal en zendt de Champions League uit op NPO 3, de jongerenzender van de publieke omroep.

Lees ook: Jack van Gelder is afgewezen als perschef voor het Nederlands Elftal.

Reageren