Jan Boskamp van Voetbal International vindt homo's niet gezond

14 augustus 2013 17:45 | sport | Door Televizier

Nadat René van der Gijp zich vorige week nogal onhandig uitliet over homo's in het voetbal, maakt nu zijn VI-collega Jan Boskamp er een potje van. De voetbalanalyticus zegt in Nieuwe Revu dat homo's ongezond zijn.

Boskamp werd door Revu gevraagd om een reactie op de woorden van René van der Gijp die in het programma VI liet weten dat homo's beter op hun plek zijn in een kapperszaak dan op het voetbalveld. Dat zorgde voor boze reacties uit de homowereld en daarbuiten. Maar de normaal zo jolige Boskamp maakt het met zijn reactie alleen maar erger.

Stekeblind

Zijn exacte woorden: "Wat een flauwekul allemaal. René heeft niks verkeerd gezegd. Hij mag zeggen wat hij wil. Ik ben het roerend met hem eens! Wat moet je anders zeggen als je al die bootjes ziet? In België speelt deze discussie helemaal niet. Ik heb ook nooit een homo meegemaakt in al mijn jaren als speler en trainer. Al mijn medespelers waren hartstikke gezond, of ik ben stekeblind geweest, dat kan natuurlijk ook. Maar al die boze reacties, wat een zielige mensen.”  Later zegt hij ook nog dat homo's naar de dokter moeten.

Oh oh.

Meer over