Het Voetballer van het Jaar Gala

Jandino en Hélène presenteren voetbalgala op Veronica

6 augustus 2019 14:34 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Jandino Asporaat en Hélène Hendriks presenteren Het Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala dat wordt uitgezonden op Veronica. Het is voor het eerst in 38 jaar dat dit voetbalgala op tv te zien zal zijn. 

En het is voor het eerst dat Jandino Asporaat en Hélène Hendriks een presentatieduo vormen. Wilfred Genee en Hélène was op het eerste gezicht een logischere keuze, maar Wilfred presenteert op dezelfde avond al Veronica Inside, dus een gala meteen daarna is misschien wat teveel van het goede.  

Gouden Schoen

De winnaars van het gala zijn al bekend, dus niemand komt voor niets naar de tv-uitzending. Matthijs de Ligt is de winnaar van de gouden schoen, die van de beste voetballer van de Eredivisie. De Ligt is met zijn 19 jaar de jongste winnaar ooit. De Zilveren Schoen is voor Luuk de Jong en Dušan Tadić mag de Bronzen Schoen in ontvangst nemen.

Oeuvreprijs

Frenkie de Ligt is Talent van het Jaar. Matthijs, Frenkie en Luuk zijn inmiddels vertrokken naar respectievelijk Juventus, Barcelona en Sevilla, dus hopelijk zijn de heren van de partij op het gala. De winnaar van de oeuvreprijs is nog niet bekend. 

Het 38ste Telegraaf Voetballer van het Jaar Gala wordt op maandag 2 september uitgezonden op Veronica. 

Meer over