Johan Derksen krijgt de zak van uitgeverij

15 september 2015 16:44 | sport | Door Televizier

© Screenshot RTL 7

WPG Uitgevers ontslaat Johan Derksen op staande voet vanwege zijn idee voor een nieuw voetbaltijdschrift bij een andere uitgever.

WPG heeft meerdere sportboeken uitgegeven waar Derksen aan meewerkte in het verleden en hij was lange tijd hoofdredacteur van het WPG-blad Voetbal International. De voetbaljournalist stapte al eerder op als hoofdredacteur van dat tijdschrift, maar had als journalist had nog wel een contract met de uitgeverij.

De strijdbijl begraven?

In de ogen van Derksen is zijn idee voor een nieuw voetbaltijdschrift geen reden voor een conflict, zegt hij tegen dj Frank van der Lende op 3FM. “Nee hoor, dat is de bedoeling helemaal niet want er wordt met RTL gesproken over een blad. En dat blad komt één keer in de twee maanden uit. Dus we zijn voor niemand een concurrent.”

De keuze is aan RTL

De journalist ziet het als een glossy dat gelinkt is aan het tv-programma Voetbal Inside. “RTL heeft het programma Voetbal Inside, die hebben een internetsite en die willen ook graag een blad en eventueel wat voetbalboeken daar aan linken waardoor je een soort groot en breed mogelijk platform krijgt. Maar dat is meer een zaak van RTL dan van ons.”, aldus Derksen.

Derksen ziet dat aanstaande blad misschien niet als concurrentie, WPG Uitgevers denkt hier duidelijk anders over. Koen Clement, directeur van WPG wil alleen maar het ontslag bevestigen. "Het klopt. Wij hebben vorige week per direct afscheid van elkaar genomen. Het is verder niet mijn gewoonte om over conflicten met werknemers te praten in de media."

Lees ook:
Donald Trump kreeg al eerder de zak

Meer over