UEFA Europa League

Johan Derksen: Mario Götze van PSV is geen winnaar

17 september 2021 09:38 | sport | Door Ingelise De Vries

© ANP

Volgens Johan Derksen mist de Duitse PSV'er Mario Götze power en passie. De voetballer drukt volgens de Voetbal Inside-presentator veel te weinig zijn stempel op de wedstrijd. PSV speelde gisteren gelijk tegen Real Sociedad.

"Niemand zal zeggen dat het een slechte voetballer is, want het is geen slechte voetballer", zegt Derksen in het voetbalprogramma. "Maar het is geen winnaar."

Mario Götze mist passie

Ook heeft hij kritiek op de manier van spelen. "Hij drukt veel te weinig zijn stempel op die wedstrijd. Hij doet af en toe leuke dingetjes, maar onopvallend."

Götze kwam eind augustus vorig jaar transfervrij naar de Eindhovense club. "Het is gebleken dat in de Bundes Liga niemand op hem zit te wachten. Ik denk dat het de power en passie is die totaal ontbreekt bij hem. Het is een beetje een zondagmiddagvoetballer met goed weer."

Hoogtepunten PSV - Real Sociedad

PSV wist gisteren nipt gelijk te spelen tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren streden thuis tegen de Baskische club uit San Sebastian. "Als we hadden gewonnen, had ik van het gevecht genoten", zei Mario Götze tegen ESPN. "Helaas werd het slechts een punt, dus dit is niet ideaal."

Wel waren er meerdere kansen en wist PSV net als Real Sociedad twee keer te scoren. Bekijk hieronder de hoogtepunten.

Meer over