Kijker hekelt commentaar Frank Snoeks

Niet Luxemburg, maar de Nederlandse televisiekijker was vrijdagavond de grote verliezer. Althans, volgens een deel van de kijkers. Dat blijkt uit een grote hoeveelheid tweets die de wereld in werden gestuurd.

Frank Snoeks krijgt al jaren kritiek op zijn commentaar. Vooral zijn uitgebreide spreekbeurten over spelers vallen niet bij iedereen in de smaak. Toch was het voorafgaand aan het wk-kwalificatieduel van Oranje tegen Luxemburg een tijdje stil rondom de commentator. Het bleek een stilte voor de storm, Snoeks werd op Twitter gefileerd door de kijker. Net al voorgaande keren gebruikte hij volgens de kijker te veel woorden per minuut.

Fake news

Frank Snoeks strooit tijdens de wedstrijd met informatie. Terwijl mensen er via Twitter hun onvrede over spuwen, zitten er ongetwijfeld ook mensen op de bank die de monologen van Snoeks wél waarderen. Snoeks is immers niet voor niets een icoon bij de NOS. Toch moet hij kennelijk wel iets beter zijn huiswerk doen. Een kijker beschuldigt hem van ‘fake news’. En dat kan niet de bedoeling zijn.

Meer over:

Reageren