Kijktip: Aartsrivalen Polen en Duitsland ontmoeten elkaar op het EK voetbal

Haat en nijd op de tribunes en bloed aan de paal, dat is in het kort de sfeer als Polen en Duitsland tegen elkaar spelen. In Nederland is de rivaliteit met de Duitsers inmiddels wat weggezakt, maar dat geldt zeker niet bij de oosterburen van onze oosterburen.

Been-hakker

Nog maar acht jaar geleden verschenen in aanloop naar een onderlinge confrontatie tussen de twee landen op de Poolse voorpagina's met daarop een gefotoshopte bondscoach Leo Beenhakker die de afgehakte hoofden van de Duitse coach Löw en diens sterspeler Ballack vasthield.

Wie wint?

Of hij de aartsrivaal een kopje kleiner wilde maken. Dat lukte niet. Eigenlijk lukt het Polen bijna nooit om van Duitsland te winnen. Tot deze kwalificatiereeks: Polen won met 2-0 van de Duitsers. Flikken ze dat kunstje nog een keer?

Sterk team

De Polen hebben het elftal er in ieder geval wel voor. De goede keeper Szczesny (Roma), een aantal beren van verdedigers, een mooi middenveld met onder anderen Blaszczykowski en Krychowiak en twee doelpuntenmachines in de spits: Ajax-speler Arek Milik en Robert Lewandowski. Deze spits van Bayern München werd topscorer van de EK-kwalificatie met 13 goals in 10 wedstrijden.

Reageren