Kijktip: Andere Tijden Sport over basketballer Rik Smits

Met zijn 2 meter 24 en schoenmaat 57 is hij zowel letterlijk als figuurlijk een van de grootste mannen in de Nederlandse sport: Rik Smits. Andere Tijden Sport bezocht de oud-basketballer in het Amerikaanse Indianapolis.

Met zijn 2 meter 24 en schoenmaat 57 is hij zowel letterlijk als figuurlijk een van de grootste mannen in de Nederlandse sportgeschiedenis: Rik Smits (48). Hij groeide van een verlegen slungel in Brabant uit tot een ster in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA.

Miljoenen dollars

Andere Tijden Sport bezocht hem thuis in Indiana. Hier vertelt Smits over zijn indrukwekkende carrière. In 1988 tekende hij een contract bij de Indiana Pacers. Hij zou er tot zijn 'pensioen' in 2000 blijven. In Smits' laatste jaar stond de club voor het eerst in het bestaan in de finale van de NBA. De titel ging verloren en Smits zette een punt achter zijn carrière. Uiteindelijk speelde hij 999 wedstrijden in 's werelds hoogste competitie. Het leverde hem de heldenstatus en vele miljoenen dollars op.

Rudy Koopmans

Na deze episode over Rik Smits volgen in Andere Tijden Sport nog afleveringen over de boksers Rudy Koopmans en Alex Blanchard (14 juni), langeafstandsloper Jan Knippenberg (21 juni), de start van de Tour de France van 1954 in Nederland (28 juni) en honkbalpionier Han Urbanus (5 juli).

Reageren