Kijktip: Champions League: PSV - Manchester United

15 september 2015 11:57 | sport | Door Televizier

PSV treft bekende gezichten in het openingsduel van de Champions League. De ­Eindhovenaren treden aan tegen Manchester United.

De club van trainer Louis van Gaal en aanvaller Memphis Depay. De Oranje-international speelde vorig seizoen nog in Eindhoven. SBS 6 zendt deze wedstrijd rechtstreeks uit en toont daarna samenvattingen van de andere zeven duels deze avond.

Philip Cocu

De hele groepsfase van de Champions League duurt nog tot en met december, en PSV trof het niet met de loting. De Russische koploper CSKA Moskou en VfL Wolfsburg van spits Bas Dost zijn de andere opponenten in groep B. Niettemin blijft coach Philip Cocu optmistisch „We moeten thuis resultaat halen, dan kan het best eens dichtbij elkaar komen te liggen in de groep”, zegt hij op de clubwebsite.

Daley Blind

De thuiswedstrijd tegen Manchester United is in elk geval een enerverend begin van de Champions League. De Engelse club heeft met Memphis en Daley Blind niet alleen twee Nederlanders in de selectie, maar beschikt ook over een aantal wereldsterren. Wayne Rooney bijvoorbeeld, die met drie goals in de kwalificatieronde zijn team langs Club Brugge hielp.

50 miljoen

Nieuw in de spelersgroep van Van Gaal zijn de middenvelder Morgan Schneiderlin (overgekomen van Southampton) en de relatief onbekende Franse aanvaller Anthony Martial (19). Laatstgenoemde ging voor een bedrag van ongeveer 50 miljoen euro van AS Monaco naar Engeland.

Champions League ­voetbal 20.00 ? SBS 6