Kijktip: Dafne komt op stoom voor Rio

Natuurlijk, straks in Rio gaat het er pas echt om, maar in de aanloop naar de Olympische Spelen vindt Dafne Schippers de EK atletiek ook belangrijk. Niet in de laatste plaats omdat ze mag lopen in het Olympisch Stadion van Amsterdam. 

Favoriet

Haar favoriete afstand, de 200 meter, liet ze aan zich voorbij gaan, maar op de 100 meter is ze erbij. Ze noteerde dit jaar op die afstand al een razendsnelle tijd van 10.83 seconden en is uiteraard de grote favoriet voor goud. Concurrentie komt uit Groot-Brittannië van Desiree Henry en Dina Asher-Smith. De halve finales beginnen om 19.15 uur, de finale is tweeënhalf uur later.

Belasting

Schippers loopt in Amsterdam alleen de 100 meter, omdat meer races te belastend zijn in de voorbereiding op de Spelen in augustus. Sowieso heeft de Utrechtse de afgelopen weken al veel wedstrijden gehad.

Diamond League

Veel indruk maakte ze in het Bislett Stadion van Oslo vorige maand. Op haar geliefde 200 meter snelde ze naar een tijd onder de 22 seconden, haar op een na beste prestatie ooit. Ze won daarme de Diamond League-ontmoeting in de Noorse hoofdstad.

Vorm groeit

"Zo'n zege is heel belangrijk voor me", zei ze tegen de NOS. "Af en toe winnen is goed voor het gevoel, mijn vorm groeit." Nu maar hopen dat ze dat op de 100 meter in Amsterdam ook laat zien.

Reageren