Kijktip: De start van de Tour de France

Vorig jaar was Utrecht even het middelpunt van de wielerwereld toen de Tour de France van start ging. Dit jaar gaat de belangrijkste wielerronde van start op het toeristische Mont Saint-Michel. Wie wint de 103de editie van de Tour de France?

Normandië

De 103de Tour de France start op Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië. Vanaf het karakteristieke rotseilandje koerst het peloton naar een andere gedenkwaardige plek in de streek: Utah Beach. Dit strand is een van de plaatsen waar de geallieerden op 6 juni 1944 tijdens D-Day voet aan land zetten om Europa te bevrijden. 

Sprintersrit

Deze eerste rit biedt sprinters als Marcel Kittel, André Greipel, Mark Cavendish en Peter Sagan de kans de gele trui te pakken. Favorieten voor de eindzege over drie weken zijn onder anderen titelverdediger Chris Froome, Alberto Contador, Nairo Quintana en Thibaut Pinot. Zij zullen zich de eerste week nog koest houden, want Parijs is nog ver.

Nederlands succes

Hoe vergaat het de Oranje-troeven Bauke Mollema en Tom Dumoulin deze weken? Nederland liet zich de afgelopen wielerjaren flink gelden. In 2014 won Niki Terpstra Parijs-Roubaix en Lars Boom een kasseienetappe in de Tour. 

Dumoulin en Kruijswijk

Vorig jaar deed Tom Dumoulin tot het laatst mee om de eindoverwinning in de Ronde van Spanje. Eerder dit jaar schreef Wout Poels de klassieker Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam en had Steven Kruijswijk goede papieren om de Ronde van Italië te winnen, maar een valpartij gooide roet in het eten. Poels is deze Tour een belangrijke knecht voor Froome. De Limburger moet zijn kopman in de bergen bijstaan.

Reageren