Kijktip: De start van NOS Studio France

6 Juni 2016 15:50 | sport | Door Televizier

© Stefan Heijdendael/NOS

Rafael van der Vaart en Hugo Borst hebben een plekje veroverd in de huiskamer vanStudio France.

Rafael en Hugo

De twee analisten bespreken de komende weken bij toerbeurt alle gebeurtenissen op het EK voetbal. Hoofdmoot is de late wedstrijd, maar er wordt meer besproken, verzekert gastheer Henry Schut.

Sportzomer

Henry: "Zeker in de poulefase krijgt het duel gewoon de aandacht die het verdient. Daarna gaat het veel over voetbal, maar soms ook helemaal niet. We willen het bijvoorbeeld graag over de sportzomer hebben en atleten uitnodigen die naar de Tour de France of naar de Spelen gaan."

Lekker huiselijk

Net als twee jaar geleden tijdens het WK in Brazilië is de studio weer huiselijk aangekleed. "Het idee van met z'n allen voetbal kijken is ons goed bevallen. Er heerste een fijne, losse sfeer."

Voetbalkenners

Naast Van der Vaart of Borst neemt er dagelijks nog een analist plaats in de studio. Kenners als Bert van Marwijk, Pierre van Hooijdonk, Youri Mulder en Daniël de Ridder wisselen elkaar af.

Voetbal

"Bij de overige gasten proberen we ook dezelfde eis te hanteren als twee jaar geleden: ze moeten een duidelijke link met voetbal hebben." Maar hoe anders wordt het dit jaar nu Oranje niet meedoet?

Zonder Oranje

"Als maker is dit totaal nieuw voor mij. Is er minder aandacht, moeten we het anders insteken? Ik vind dat wel leuk, we moeten misschien wel extra ons best doen. Als sportfan heb ik er wel moeite mee dat Oranje ontbreekt, hoor."

Meer over