Kijktip: Duitsland tegen Italië in derde kwartfinale EK voetbal

Tijdens een groot toernooi als het EK worden spelers na twee keer geel de volgende wedstrijd mis. Er is echter een uitzondering: na de kwartfinales worden alle nog openstaande gele kaarten geschrapt. Overigens betekent een tweede gele kaart in de kwartfinales wel een schorsing voor de halve finale. Oppassen geblazen dus voor de spelers van Duitsland en Italië vanavond.

Duitsland

'Die Mannschaft' won tijdens de achtste finales meer dan overtuigend van Slowakije. Jérôme Boateng en Mario Gomez zetten Duitsland al voor de rust op een 2-0 voorsprong. Julian Draxler zorgde er in de tweede helft voor dat het 3-0 werd.

Italië

In de achtste finales troffen de Italianen Spanje. Een duel dat je normaal gesproken pas veel later in het toernooi zou verwachten, maar Italië won met overmacht van de titelverdediger. De Spanjaard Piqué leek vlak voor het eindsignaal nog bijna roet in het eten te gooien toen hij heel dicht bij de gelijkmaker was, maar hij kwam niet voorbij de Italiaanse keeper. Toen de Italiaan Pellè in de 92e minuut de 2-0 scoorde, viel het doek definitief voor Spanje.

Reageren