Kijktip: Eindigt Max weer op het podium in de Formule 1?

25 mei 2016 13:36 | sport | Door Televizier

De stunt van Max Verstappen zindert nog na in de autosportwereld. Als eerste Nederlander en eerste tiener won hij een Formule 1-grand prix, twee weken geleden in Barcelona.

Podiumplaats?

Het stratencircuit van Monaco is de volgende halte in het seizoen. Wat kan Max Verstappen op de smalle baan in het Vorstendom? Aan een tweede zege op rij durft hij niet te denken, maar de Limburger mikt wel op het podium.

Concurrentie

"Dit circuit moet de auto van Red Bull normaal gesproken goed liggen", zegt Max op de teamwebsite. Verstappen begrijpt dat de concurrentie van Mercedes erg sterk is.

Zesde

Lewis Hamilton en Nico Rosberg zullen bovendien revanche willen na hun dubbele crash in Barcelona. De Duitser gaat nog altijd ruim aan kop in de tussenstand. Verstappen is na zijn zege nu zesde.

Auto in de muur

Vorig jaar was de grand prix in zijn woonplaats Verstappen niet goed gezind. Racend langs de oevers van de Middellandse Zee boorde hij zijn auto kort voor het einde in de muur. "Het is erg lastig om in te halen in Monaco", weet de Nederlander.

Thuiswedstrijd

"Vorig jaar probeerde ik dat ook en toen eindigden we in de muur. Het belangrijkste is goed kwalificeren en van daaruit goed te starten en de auto op de baan te houden. Monaco is ook apart omdat de baan op loopafstand is van de plek waar ik woon, dus het voelt een beetje aan of ik thuis ben gedurende het weekend."

De race in Monaco is gratis te volgen op www.ziggo.nl/monaco, ook voor mensen die geen abonnement hebben bij Ziggo.

Meer over