Kijktip: EK atletiek van start in Amsterdam

Vandaag start de EK atletiek in het Olympisch Stadion in Amsterdam, misschien wel de mooiste plek in Nederland om een sportevenement te organiseren. Of toch niet? De hoofdstad heeft een verrassing in petto. 

Museumplein

Het Olympisch Stadion is de fraaie en logische plek voor de EK atletiek, als die in Amsterdam worden gehouden. Maar de organisatie heeft een aardigheidje in petto. Twee wedstrijden vinden plaats midden in de stad, op het Museumplein. 

Kwalificatie

Op het grote grasveld tussen het Concertgebouw en het Rijksmuseum werken de speerwerpers en de discuswerpers hun kwalificatie af. De eerste dag van de tienkamp is wel gewoon op en naast de atletiekbaan in het Olympisch Stadion. 

Nederlandse troef

Bij de tienkamp hebben we met Eelco Sintnicolaas (foto) een Nederlandse troef op eremetaal. Op het EK van 2014 werd Sintnicolaas vierde en voor eigen publiek zal atleet uit Dordrecht gebrand zijn om het podium wel te halen. 

Schippers

De vrouwen lopen vandaag de voorrondes van de 200 meter. Het kopstuk van de Nederlandse atletiekploeg, Dafne Schippers, ontbreekt. Het sprintkanon geeft in Amsterdam de voorkeur aan de 100 meter en de estafette. Op die onderdelen gaat ze voor goud. 

Reageren