Kijktip: Florence Griffith-Joyner in Andere tijden sport

In opmaat naar de Spelen in Rio brengt Andere tijden sport een olympische reeks. De eerste aflevering gaat over Florence Griffith-Joyner. De Amerikaanse sprintster vloog in 1988 op de atletiekbaan van Seoel naar drie gouden plakken en één zilveren medaille. Fast Flo-Jo was een bijzondere verschijning; niet alleen door haar prestaties, maar ook door haar gewaagde outfits en lange gekleurde nagels. De schok was groot toen ze tien jaar na haar succes op de Spelen op 38-jarige leeftijd overleed. Haar dood riep allerlei vragen op over dopinggebruik.

BIjzondere beelden

Verslaggever Kees Jongkind sprak met haar weduwnaar Al Joyner, oud-sprintster Nelli Cooman en ex-commentator Theo Reitsma. Ook zien we bijzondere beelden van toen Griffith in ons land op stap ging met presentatrice Angela Groothuizen.

Angela Groothuizen

De opnames voor Stappen met Angela leverden unieke beelden op. Zo stond Flo-Jo op de ijzers voor een schaatstochtje op natuurijs. Ook reikte ze in de Amsterdamse Bijlmermeer verschillende atletiekprijzen uit en had ze een onderonsje met Fanny Blankers-Koen, die tijdens de Olympische Spelen van 1948 in Londen vier olympische gouden plakken won. Later in deze olympische reeks van Andere tijden sport afleveringen over topzwemster Enith Brigitha en planksurfer Stephan van den Berg. Hij veroverde goud op de Spelen van 1984 in Los Angeles.


Reageren