Kijktip: Formule 1 met Max Verstappen in Barcelona

10 Mei 2015 10:00 | sport | Door Televizier

De Formule 1 is terug in Europa: dit weekend vindt de GP van Spanje plaats in Barcelona. Ook de 17-jarige Nederlander Max Verstappen rijdt mee.

De eerste Europese race van het Formule 1-seizoen is de GP van Spanje op het Circuito de Catalunya bij Barcelona. Hier vonden in februari ook de laatste wintertests plaats, dus de coureurs kennen alle bochten goed. Fernando Alonso crashte toen na bocht drie, deze keer hoopt de coureur van McLaren wel de finish te halen. 

Lewis Hamilton

De eerste vier races van dit seizoen vonden plaats in Australië, Maleisië, China en Bahrein. Regerend kampioen Lewis Hamilton leidt de dans in het kampioenschap. De Brit won drie van de eerste vier races: alleen in Maleisië moest hij de Duitse Sebastian Vettel voor laten gaan.

Max Verstappen

Onze eigen Max Verstappen haalde tot nu toe slechts in één GP de finish: zijn Renault-motor liet hem drie keer in de steek. "Toch zou ik mijn eerste races bij elkaar beoordelen met een zeven of een acht," zei hij op een persconferentie. Hij kijkt uit naar de wedstrijden op Europese bodem na de Aziatische races. "Deze circuits zijn niet meer nieuw voor mij."

Een samenvatting van de Formule 1 is zondagavond om 18.00 uur te zien bij Veronica. Op betaalzender Sport1 is vanaf 12.30 uur een rechtstreeks verslag te volgen.

Lees ook:
Rob Kamphues gaat Formule 1 presenteren voor Sport1.

Meer over