Kijktip: Formule 1 met Max Verstappen in Canada

De Formule 1-coureurs rijden in Canada de zevende grand prix van het seizoen. Max Verstappen gaat voor een top-10-klassering.

De Formule 1-coureurs laten Europa achter zich voor een race op het Circuit Gilles Villeneuve in Canada. Ook in deze zevende grand prix van het seizoen zullen de Mercedes-bolides van Lewis Hamilton en Nico Rosberg weer haantje de voorste zijn. Dat is tenminste de verwachting, want de Duitser en de Brit zijn al vanaf de eerste race dit seizoen oppermachtig.

Max Verstappen

Max Verstappen denkt niet aan winst: hij wil in de top-10 eindigen en zo punten verzamelen in de strijd om het wereldkampioenschap. Dat lukte de Toro Roso-coureur eerder dit seizoen tijdens de grand prix van Maleisië. Helmut Marko, invloedrijk adviseur bij 'moederbedrijf' Red Bull Racing, is onder de indruk. 'Verstappen presteert buitengewoon goed", liet hij optekenen in een Oostenrijkse krant.

Monaco

Bij de vorige grand prix, op het stratencircuit van Monaco, ging de Nederlander wel in de fout. Hij raakte de Franse coureur Romain Grosjean en boorde zijn bolide daarna in de vangrail. De wedstrijdleiding bestrafte Verstappen voor de aanrijding. De consequentie: bij de race in Canada moet hij vijf plaatsen terug in de startopstelling. Verder heeft Verstappen niets aan het incident overgehouden. „Ik voel me prima na mijn crash”, zegt hij op zijn eigen website. „Ik heb zelfs een dag gekart in Genk, dus alles is oké op fysiek vlak.”

Het circuit

Het circuit van in Canada kent hij niet. „Het is de eerste keer dat ik er kom, maar ik heb veel goede dingen gehoord. Het wordt een uitdagende race voor ons vanwege de lange rechte stukken, maar ik denk dat we ondanks dat opnieuw een sterk weekend kunnen beleven.”

Reageren