Kijktip: Frankrijk treft IJsland in laatste kwartfinale EK voetbal

30 juni 2016 13:13 | sport | Door Televizier

Tijdens de laatste kwartfinale is het eindelijk tijd voor het thuisland om in actie te komen. Frankrijk ontmoet vanavond de verrassing van dit toernooi: IJsland.

Frankrijk

In de achtste finale versloeg Frankrijk Ierland met 2-1, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het thuisland kwam op achterstand, maar ruim tien minuten na rust kwamen de Fransen op gelijke hoogte met de Ieren. Slechts vier minuten na de gelijkmaker was het al 2-1 en wist Frankrijk toch nog door te dringen naar de kwartfinale.

IJsland

De grootste verrassing dit toernooi komt van EK-debutant IJsland, het land met slechts 300.000 inwoners. Afgelopen wedstrijd versloegen ze Engeland met 2-1. Maar ook IJsland begon met een achterstand, al hadden ze die na enkele minuten al weggewerkt. In de achttiende minuut zorgde Sigthorsson voor de tweede IJslandse goal. De overwinning werd in het stadion groots gevierd met alle meegereisde supporters (foto).