Kijktip: Max Verstappen in actie tijdens thuisrace Red Bull

Het Formule 1-circus keert na een afwezigheid van twee weken weer terug en ditmaal is de Red Bull Ring in het Oostenrijkse Spielberg het decor. Tijdens de vorige race in Bakoe kende Max Verstappen een lastige middag. Bandenproblemen gooiden roet in het eten voor Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo, waardoor ze niet verder kwamen dan plek zeven en acht. In Oostenrijk zal Red Bull gebrand zijn op een goed resultaat: De Red Bull Ring is de thuisbasis van de renstal. 

'Echt' circuit

Het circuit in Spielberg is in tegenstelling tot veel nieuwe circuits op de Formule 1-kalender nog een 'echt' circuit: glooiend landschap, snelle bochten en ouderwetse grindbakken. Kansen om in te halen zijn er ook, maar ieder foutje wordt genadeloos afgestrafd door het losse grind naast de baan.

Vorig jaar

De huidige kampioenschapsleider Nico Rosberg zal met een goed gevoel terugdenken aan de editie van vorig jaar. Toen won de Duitser de wedstrijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton. Ook in 2014 trok Rosberg aan het langste eind. Max Verstappen startte vorig jaar in Oostenrijk een sterke reeks Grands Prix. De Nederlander reed op de Red Bull Ring naar een achste plaats.

Kanshebbers

Net als vorig jaar, zijn ook Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton topfavoriet om er met de zege vandoor te gaan. Het circuit in de bergen kent lange rechte stukken, waardoor ook de andere teams met Mercedes-motoren goed voor de dag zullen komen. De karakteristieken van de Red Bull Ring lijken niet uitermate geschikt voor de Red Bull-auto van Verstappen, maar het jonge talent heeft al eerder laten zien niet terug te deinzen voor wat inhaalwerk. 

Reageren