Kijktip: Max Verstappen jaagt op het podium in Bakoe

Afgelopen race eindigde Max Verstappen na een indrukwekkende race als vierde in de Grand Prix van Canada. In Azerbeidzjan komt het supertalent opnieuw in actie, ditmaal op het splinternieuwe stratencircuit in Bakoe.

Nauwe straten

Het circuit in Bakoe is nieuw op de kalender, waardoor het voor alle coureurs lastig is. De baan slingert door de nauwe straten van de hoofdstad en de coureurs racen meters langs luxe hotels, de boulevard en zelfs een imposant kasteel.

Concentratie cruciaal

De Nederlander rijdt zijn vierde race als Red Bull-Racing coureur en de verwachtingen zijn hooggespannen. In Monaco eindigde de winnaar van de Grand Prix van Spanje in de vangrail en ook in Bakoe wordt ieder foutje genadeloos afgestraft. Een goede concentratie zal het verschil maken tussen een mogelijke podiumplaats of een deceptie.

Uitgebreid verslag

Ziggo Sport doet uitgebreid verslag van de Europese Grand Prix. Rob Kamphues presenteert de voorbeschouwing met de analytici in de studio, Olav Mol en Jack Plooij verzorgen het verslag vanuit het land in de Kaukasus. 

Reageren