Kijktip: Mercedes-mannen kibbelen verder tijdens Grand Prix van Engeland

Lewis Hamilton (foto) treedt vandaag op het circuit van Silverstone aan voor zijn thuisrace. De Brit won de vorige twee edities en zal alles op alles willen zetten om een hattrick te scoren. Niet alleen vanwege de zege voor zijn thuispubliek, maar ook om teamgenoot Nico Rosberg te verslaan. 

Kemphanen

Hamilton en Rosberg vormen momenteel het middelpunt in de Formule 1. De twee Mercedes-mannen voeren het kampioenschap aan en de coureurs deinzen letterlijk nergens voor terug om de ander te snel af te zijn. Dit leidde al tot een aantal ongelukken, waaronder afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Lachende derde

Verrassend genoeg was het Max Verstappen die dit seizoen optimaal profiteerde van het geruzie tussen de aartsrivalen. In Spanje roste Hamilton zijn Duitse teamgenoot van de baan en won Verstappen, in Oostenrijk stal de Nederlander de tweede plaats van Rosberg nadat die op Hamilton inreed. 

Vorig jaar

Silverstone is meermaals het decor geweest van spannende races met wisselvallige weersomstandigheden. Ook vorig jaar bemoeiden de weergoden zich met de coureurs op het Engelse asfalt. Verstappen deed toen al niet meer mee. De Nederlander maakte tijdens de openingsfase van de Britse Grand Prix een voor hem zeldzame fout door op koude banden van de baan te spinnen.

Podium

Verstappen stond in Oostenrijk weer op het podium en dat op een circuit waar zijn uitdager, de RB12, theoretisch weinig kans maakte. Silverstone zou de auto van de Red Bull-rijder beter moeten liggen. Het Nederlandse talent gaat daarom weer voor een plek bij de beste drie. 

Reageren