Kijktip: NOC*NSF Sportgala

16 december 2014 15:28 | sport | Door Televizier

© NOS

Er is een recordaantal sporters genomineerd voor het NOC*NSF Sportgala. Wie gaan er vanavond met de prijzen aan de haal?

2014 was een uitermate succesvol sportjaar. Niet eerder gingen zo veel olympische en wereldtitels naar een Nederlandse sporter of sportploeg.

NOC*NSF Sportgala

Tijdens het NOC*NSF Sportgala wordt bekendgemaakt wie dit jaar de beste Sportman, Sportvrouw, Paralympische Sporter, Sportploeg, Coach en Young Talent waren. Dione de Graaff en Tom Egbers presenteren de show.

Topsport 

Nooit eerder maakten zo veel sporters kans op de eretitels. Zo zijn er maar liefst zeven mannen genomineerd voor de titel Sportman van het jaar. Dit zijn Sven Kramer, Michel Mulder, Stefan Groothuis, Jorrit Bergsma, Arjen Robben, Epke Zonderland en Jeroen Dubbeldam. Bij de vrouwen zijn de schaatsters Ireen Wüst en Jorien ter Mors en de atletes Dafne Schippers en Sifan Hassan genomineerd.

Arjen Robben's acties zijn binnenkort niet meer te zien bij de NOS, SBS en Sanoma beschikken de komende drie seizoenen over de rechten van de UEFA Champions League.

Meer over