Kijktip: Polen-Portugal in eerste kwartfinale EK voetbal

27 juni 2016 16:34 | sport | Door Televizier

Het EK voetbal is toe aan de kwartfinales. Polen en Portugal strijden in het Stade Vélodrome in Marseille om het eerste ticket voor de halve finale. Als de stand ook na verlenging nog gelijk is, geven strafschoppen de doorslag.

Polen

Polen wist in de achtste finales maar niet voorbij Zwitserland te komen. Zelfs na 120 minuten spelen bleef de eindstand steken op 1-1. Penalty's gaven uiteindelijk de doorslag toen de Zwitser Xhaka wel heel ver naast het doel schoot en de Polen wel alle ballen in het net kregen.

Portugal

Portugal had op haar beurt veel moeite om Kroatië te verslaan in de achtste finales (foto). Kroatië was in de verlenging zelfs een aantal keer akelig dichtbij een doelpunt, maar de bal wilde maar niet in de goal. Pas in de 117e minuut kwam Portugal op 1-0 voorsprong dankzij een counter. Dat bleek het beslissende doelpunt in de verder zo saaie wedstrijd.