Kijktip: PSV tegen Bayern München in de Champions League

Arjen Robben speelt al dertien jaar in het buitenland, maar strijdt nu voor het eerst in al die tijd tegen een Nederlandse club. Met Bayern München treedt hij aan tegen PSV, dat nog wacht op de eerste Champions League-zege dit seizoen.

Rostov

PSV wacht na twee Champions League-duels nog op een eerste zege. Door weer een gemiste strafschop kwam de landskampioen drie weken geleden niet verder dan 2-2 bij FK Rostov in Rusland. Nu wacht de loodzware uitwedstrijd tegen grootmacht FC Bayern München. Dat betekent een ontmoeting met voormalig PSV'er Arjen Robben.

Bijzonder moment

Een bijzonder moment voor de Oranje-international. In dertien jaar buitenlandse dienst speelt hij nu voor het eerst tegen een Nederlandse club. Bayern heeft wat goed te maken, na de nederlaag tegen Atlético Madrid in de vorige speelronde. Daardoor staan de Duitsers op drie punten na twee duels. PSV lijkt de volgende Champions League-ronde al te kunnen vergeten, of de ploeg van Phillip Cocu moet stunten met een overwinning in München.

Laatste keer

De laatste keer dat PSV tegen Bayern München speelde, moest de eeuwwisseling nog plaatsvinden. In het Champions League-seizoen van 1999/2000 won een elftal met onder anderen Mark van Bommel, Luc Nilis en Ruud van Nistelrooy in eigen huis met 2-1 van de Duitsers. De uitwedstrijd in München ging met 2-1 verloren. PSV eindigde dat seizoen laatste in een groep met verder Glasgow Rangers en Valencia.

Reageren