Kijktip: UEFA Europa League Finale: drie keer op rij voor Sevilla?

13 mei 2016 13:43 | sport | Door Televizier

De afgelopen twee jaar won Sevilla de Europa League en de Spanjaarden kunnen deze voetbalcompetitie voor de derde keer op rij winnen. 

Uniek

Dat zou een unicum zijn in de Europa League en diens voorloper de UEFA Cup. En dan te bedenken dat Sevilla in 2006 en 2007 ook al deze beker won.

Jürgen Klopp

Vanavond wacht Liverpool en de ploeg van de Duitse trainer Jürgen Klopp heeft zich de afgelopen maanden ontpopt tot smaakmaker van de Europa League. In de kwartfinale leek Liverpool dood en begraven na een 1-3-achterstand tegen Borussia Dortmund.

Comeback

Dankzij drie goals gingen The Reds alsnog door naar de halve finale. Hierin verloor Liverpool de heenwedstrijd met 1-0 van Villarreal. Maar in de return denderde de ploeg met uitblinker Daniel Sturridge met 3-0 over de Spanjaarden heen.

Liverpool vs. Sevilla

Nu wacht dus Sevilla. De Spanjaarden, met de Franse goaltjesdief Kevin Gameiro in de spits, verdedigen in het St. Jakob-Park in Basel hun titel. Vorig jaar won Sevilla de Europa League door in een aantrekkelijke wedstrijd de verrassende Oekraïense finalist Dnjepr met 3-2 te verslaan.

Trilogie

Het jaar daarvoor won Sevilla ook al de Europa League. Toen was de ploeg te sterk voor Benfica. In het stadion van het Italiaanse Juventus lagen de Portugezen pas na het nemen van de beslissende penaltyserie op hun rug. Kan Sevilla de unieke trilogie voltooien?

Meer over