Kijktip: Wie pakt de Europese titel?

Na vijftig voetbalwedstrijden is het tijd voor de EK-finale. In het Stade de France vechten de twee sterkste ploegen van het toernooi om de Europese titel. Welk land volgt Spanje op, de winnaar van de laatste twee edities?

4-0

Vier jaar geleden versloegen de Spanjaarden Italië nog met 4-0. Dit jaar stonden de twee landen al in de achtste finales tegenover elkaar en nu won Italië met 2-0. Dit EK kenmerkt zich door nipte overwinningen, die vaak vlak voor het eindsignaal uit het vuur werden gesleept. 

Finale 2000

Ook in de finale van het EK van 2000 ging het zo. Frankrijk stond met 1-0 achter tegen Italië, tot Silvain Wiltord in blessuretijd gelijkmaakte. In de verlenging scoorde David Trezeguet de golden goal, de wedstrijd was meteen afgelopen. Die regel bestaat imiddels niet meer.

Wales

Op moment van schrijven is voetbaldwerg Wales nog in de race voor de titel. Portugal, Duitsland en gastland Frankrijk zijn de andere gegadigden. Persoonlijk hebben wij een zwak voor de mannen uit Wales, simpelweg omdat ze zo enorm de underdog zijn. Of ze hun imposante reeks tot aan de winst kunnen vervolgen, wordt uiterlijk vandaag duidelijk. En misschien eerder deze week al.

Rusland 2018

Na dit EK zullen de ogen gericht worden op het volgende toernooi: het wereldkampioenschap van 2018 in Rusland. Nederland trapt de kwalificatiereeks op 6 september af tegen Zweden. De Scandinaviërs moeten het stellen zonder sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die gestopt is als international. Het is te hopen dat Oranje zich wel weet te plaatsen voor het toernooi in Rusland. Anders moeten we tot onze spijt constateren dat we op voetbalgebied echt helemaal niets meer voorstellen.

Reageren