Kijktip: Wie pakt de titel in Studio Sport Eredivisie

De spanning in de Eredivisie houdt aan tot de laatste ronde. Ajax speelt bij De Graafschap en kan voor de vierde keer in de laatste vijf jaar de titel grijpen. Concurrent PSV speelt ook een uitwedstrijd, bij PEC Zwolle. Eindigen de twee topclubs met een gelijk puntenaantal, dan geeft het doelsaldo de doorslag.

Degradatie

In de schaduw van het titelgevecht is ook de strijd tegen degradatie de moeite waard. Excelsior en Willem II proberen beiden tot het laatste moment om de nacompetitie te ontlopen.

Play-offs

In de subtop worden de tickets voor de Europa League-play-offs verdeeld. Na vandaag is bekend wie er de komende weken tegen elkaar spelen.

Topscorer

Ook niet onbelangrijk: de topscorerstitel. Gaat AZ-spits Vincent Janssen in zijn eerste Eredivisiejaar meteen met die eer strijken? Hij staat op 26 treffers, twee meer dan achtervolger Luuk de Jong van PSV. Janssen gaat met AZ op bezoek bij FC Utrecht.

Naar Europa

Behalve zijn topscorerstitel staat er in de Galgenwaard nog meer op het spel. Een van beide ploegen kan zich rechtstreeks plaatsen voor Europees voetbal. De Alkmaarders zijn in het voordeel, met drie punten meer en een beter doelsaldo. Wint Utrecht echter met drie goals verschil, dan gaat het ticket alsnog naar de Domstad.

Reageren