Michael van Gerwen verdedigt zijn titel op WK Darts

14 december 2017 11:34 | sport | Door Televizier

Dartsminnend Nederland zit vanaf vanavond weer voor tv in de hoop dat Michael van Gerwen zijn wereldtitel prolongeert. Wie zijn zijn grootste concurrenten?

Mighty Mike, MvG, de Kale sloopkogel, Het groene monster, Shrek en The Hulk werd in 2014 en 2017 wereldkampioen. In Londen gaat hij op voor zijn derde titel en RTL 7 doet de komende weken rechtstreeks verslag van het toernooi. De finale is op 1 januari. De eerste tegenstander van Michael op het WK is landgenoot Christian Kist. Maar die kampt met een armblessure, dus dat moet een niet al te moeilijke horde worden voor Van Gerwen.

Wie zijn zijn grootste concurrenten?

Phil Taylor

Phil Taylor blijft een van de belangrijkste tegenstanders van de kale Brabander. Het wordt het laatste WK van de legendarische Britse darter wiens hoogtijdagen achter hem liggen. The Power is gezakt tot de zesde plek op de wereldranglijst, maar is natuurlijk nog steeds een excellente darter.

Peter Wright

Tweede op de plaatsingslijst staat Peter Wright, maar de Schotse topdarter met de opvallende hanekam werd begin deze maand opgenomen in het ziekenhuis met galstenen, dus het is de vraag hoe fit hij is. Voordeel voor Wright: zijn eerste wedstrijd is pas op 21 december.

Gary Anderson

Derde op de lijst is de 46-jarige Gary Anderson, de verliezend finalist van vorig jaar. The Flying Scotsman werd -net als Van Gerwen- dit jaar vader van een dochtertje dus hopelijk heeft Gary geen last van slaaptekort.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld zag dit jaar Abraham. De voormalige postbode is niet meer zo goed als hij ooit was, maar nog altijd een geduchte tegenstander al dateert zijn laatste titel alweer van 11 jaar geleden. Raymond komt volgende week dinsdag voor het eerst in actie tegen Richard North.

Het WK Darts is om 20.05 uur te zien op RTL 7

Meer over