Dit is wanneer de Nederlanders in actie komen op de Olympische Spelen in Tokio

22 Juli 2021 15:00 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Veel op de Olympische Spelen is hartstikke leuk, maar sport kijken is nog leuker wanneer er een oranje tintje aan zit. Dit is wanneer Dafne, Sifan, Ranomi, Henk en al die anderen in actie komen op de Olympische Spelen in Tokio, zodat je niks mist.

Bekijk hier de top 5 van Nederlandse deelnemers op elke dag op de Olympische Spelen in Tokio.

Openingsceremonie

23 juli: Kijk vanaf 12:35 naar de Openingsceremonie op NPO 1

Naar de kijktip!

Zaterdag 24 juli

Op zaterdag 24 juli komen in alle vroegte de Nederlandse wielrenners in actie. Wat later in de ochtend is het tijd voor dressuur en het nieuwe 3x3 basketbal en 's middags doet TeamNL mee bij hockey en handbal. 

Naar de dag top 5!

Zondag 25 juli

Op zondag 25 juli zien we leden van TeamNL in onder meer het zeilen, wielrennen, hockey, boogschieten en handballen. Bij het wielrennen komen onder meer Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Marianne Vos in actie. 

Naar de dag top 5!

Maandag 26 juli 

De grote dag voor alleskunner Mathieu van der Poel. Hij stapt op zijn mountainbike voor een rondje cross country. Andere Nederlanders zien we vandaag bij het basketbal, roeien, waterpolo en boogschieten.

Naar de dag top 5!

Dinsdag 27 juli

De Oranje Leeuwinnen spelen vandaag hun laatste groepsduel tegen China. Andere sporten waarin we Nederlanders zien vandaag zijn: zeilen, mountainbiken, handbal en zwemmen.

Naar de dag top 5!

Woensdag 28 juli

Vandaag staat er een tijdrit voor Tom Dumoulin op het programma. Ook zijn er medaillekansen voor Nederland in het judo. Andere sporten vandaag: waterpolo, paardensport en zwemmen.

Naar de dag top 5!

Donderdag 29 juli

In het roeien maken vandaag zowel de mannen als de vrouwen acht kans op een medaille. Ook stappen de BMX'ers op hun fietsjes. Andere sporten vandaag: turnen, roeien en atletiek.

Naar de dag top 5!

Vrijdag 30 juli 

Discus, polsstok en kogel en de loopnummers; ze komen vandaag allemaal voorbij in het atletiek, toch dé sport van de Zomerspelen. Ook op het schoonspringen is TeamNL van de partij: Inge Jansen duikt voor ons land de Japanse wateren in. 

Naar de dag top 5!

Alles over de Olympische Spelen op TV

Zaterdag 31 juli

Lilian de Geus en Kiran Badloe stappen op hun surfplanken, Ranomi Kromowidjojo duikt in het water en verder wordt er geklommen, estafette gelopen en gehandbalt. 

Naar de dag top 5!

Zondag 1 augustus

Dafne Schippers gaat de 200 meter lopen en verder wordt er gehockeyd en getennist door de mannen.

Naar de dag top 5!

Maandag 2 augustus

De Nederlandse tweeling Noortje en Bregje de Brouwer komen vandaag in actie in het synchroonzwemmen. Verder spelen de handbalvrouwen hun laatste groepsduel en is Sifan Hassan favoriet voor goud op 5 kilometer voor vrouwen.

Naar de dag top 5!

Dinsdag 3 augustus

Dit had de dag van Epke Zonderland en Sanne Wevers moeten worden, maar de tweede plaatsten zich niet voor de finales in het turnen. Oranje is wel aanwezig in het openwaterzwemmen; daar verdedigt Sharon van Rouwendaal haar Olympische Titel uit 2016.

Naar de dag top 5

Woensdag 4 augustus

Oud-Europees kampioen Celine van Duijn springt van de 10 meter toren in het schoonspringen en Ferry Weertman gaat voor titelprolonggatie in het openwaterzwemmen. 

Naar de dag top 5!

Donderdag 5 augustus

Jan-willem van Schip stapt op de fiets en komt daar als het goed is voorlopig niet vanaf. Hij doet een omnium; vier onderdelen op 1 dag. Verder wordt ook de finale van het vrouwenvoetbal gespeeld.

Naar de dag top 5!

Vrijdag 6 augustus

Baanwielrennen, paardensport, hockey; er is weer van alles te doen in Tokio vandaag.

Naar de dag top 5!

Zaterdag 7 augustus

Baanwielrennen - 8:30 uur Keirin

Atletiek - 12:00 Finale 10.000 meter met Sifan Hassan

Zondag 8 augustus 

13:00 Sluitingsceremonie

Meer over