Commentatoren

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk over hun Formule I-avontuur bij Viaplay

10 december 2021 12:22 | sport | Door Irma Tomas

© Viaplay
Aan Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk de schier onmogelijke taak om Olav Mol te vervangen als commentator bij de Formule I-wedstrijden op Viaplay. Wij spraken de heren. 

In de meeste andere landen waar Formule I wordt uitgezonden, is duo-commentaar de norm. Simpelweg omdat er vaak te veel gebeurt voor maar een paar ogen. Viaplay kwam uit bij Nelson en Melroy omdat de heren al helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Vanaf 20 maart verzorgen zij het commentaar bij de F1-wedstrijden. 

Jullie zijn het meest besproken duo van de laatste dagen.
Nelson: “Op Max en Lewis na, denk ik. Toen ik gevraagd werd, kon ik aan de beademing. En toen werd ook nog duidelijk dat ze een duo wilde. Ik heb al heel vaak met Nelson gewerkt, we hebben al een heel lange relatie en we zijn beste vrienden dus dat maakt het extra mooi.”

Melroy: "Ik had het helemaal niet verwacht. Nelson doet al heel lang commentaar en ik had wel verwacht dat hij binnen nu en vijf jaar wel dat hij ergens Formule I-commentaar zou geven, maar dat ik er dan ook bij betrokken zou zijn, zag ik totaal niet aankomen. Dat was oprecht een verrassing."

Jullie krijgen een heel ander leven nu. Heel veel op reis.
Melroy: "Mijn vrouw maakte heel snel de berekening. Vijf dagen per weekend weg, 115 dagen in het buitenland, 250 dagen thuis, dat valt best mee!"

De bijkans legendarische Olav Mol vervangen is nogal wat. Voelen jullie de druk?
Nelson: "Daar kun je bijna niet onderuit. Ik denk dat we heel eigen toon moeten neerzetten. Dat is het enige dat je kunt doen. En er heel veel plezier in hebben en trots zijn op wat je maakt. En dan zien we wel hoe het wordt ontvangen. Je wordt altijd met iemand vergeleken, daar kun je niet onderuit."

Meer over