Zeven EK's tegelijk

Nieuw evenement bij NOS: De Europese Kampioenschappen

25 juli 2018 13:04 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
De NOS zendt van 2 tot en met 12 augustus zeven EK's uit in atletiek, zwemmen, turnen, triatlon, roeien, golf en baanwielrennen. Bij elkaar heet dit evenement De Europese Kampioenschappen

De Europese Kampioenschappen worden in Glasgow en Berlijn gehouden. Op werkdagen zendt de NOS iedere avond sport uit: van 17.30 - 19.30 uur op NPO 2, vervolgens tot 22.00 uur op NPO 3.

Vooral atletiek

In de weekenden doet de NOS 's middags op NPO 1 rechtstreeks verslag van De Europese Kampioenschappen. De meeste aandacht krijgen de EK's atletiek, zwemmen, turnen en baanwielrennen. Teun Mulder (baanwielrennen), Johan Kenkhuis (zwemmen) en Gregory Sedoc (atletiek) zijn aanwezig voor deskundige analyses.

Epke, Ranomi en Dafne

Voor Nederland komen er nogal wat sporters in actie. Kanshebbers voor eremetaal zijn Epke Zonderland, Ranomi Kromowidjojo en Dafne Schippers. Bij het wielrennen neemt de kersverse Nederlands kampioen Mathieu van der Poel het op tegen toppers als Peter Sagan en Greg van Avermaet. Ook tijdrijder Jos van Emden worden in Glasgow kansen toegedicht, net als de baanwielrenners en de BMX-coureurs.

Meer over