Oei...

NLZIET reageert op klachtenregen na storing tijdens EK Voetbal 2024

17 juni 2024 13:18 | sport | Door Janine van Rooden

© ANP/Koen van Weel

Tegenwoordig kun je belangrijke voetbalwedstrijden ook kijken bij NLZIET en dat is natuurlijk hartstikke handig als je geen tv-abonnement hebt, onderweg bent of lekker op de camping vertoeft, maar dan moet het wel werken... 

Bij Allestoringen.nl kwamen afgelopen zondag zo'n 2000 klachten binnen, omdat de streamingdienst met een storing kampte tijdens de EK-wedstrijd van het Nederlands elftal.

Klachten

Dit is de tweede keer in korte tijd dat NLZIET zich de woede van abonnees op de hals haalt. Op 1 juni was er namelijk ook al een storing tijdens de Champions League-finale. Kijkers hebben toen de hele tweede helft van Borussia Dortmund tegen Real Madrid moeten missen.

Volg hier het EK Voetbal

NLZIET

De servercapaciteit in combinatie met het recordaantal gebruikers vormde het probleem van deze storingen, laat de streamingdienst weten aan RTL Boulevard. Gelukkig hoefden kijkers zondag niet al te veel te missen van de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland, want kort na de aftrap was het probleem verholpen. "We zaten met ons hele team klaar en konden direct ingrijpen."

Oplossing

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen heeft NLZIET ingezet op extra servercapaciteit.

Meer over