EK op komst

Noa Vahle ligt niet wakker van kleedkamerhumor

7 juni 2024 12:56 | sport | Door Wietse Zuidberg

© Kijk.nl
Noa Vahle speelt tijdens het EK voetbal een belangrijke rol. Ze is in Duitsland om de spelers aan de tand te voelen, maar eerst maakt ze nog samen met Hélène Hendriks op zaterdagavond een programma waarin ze de spelers uitzwaait.

In een interview met De Telegraaf spreekt ze over haar carrière, die enorm hard gaat. Tijdens het WK in Qatar was ze de voetbalverslaggeefster van Vandaag Inside en met haar rol oogstte ze toen vol lof. "Je groeit in zo’n toernooi. Er ontstaan grapjes die steeds terugkeren. Een gesprek met de VI-mannen gaat vaak alle kanten op, daarop moet je ad rem kunnen reageren", zegt ze daar nu over in de ochtendkrant.

Kleedkamerhumor

De grappen van de mannen van VI zijn niet altijd even subtiel, maar Noa heeft daar geen problemen mee. Dat geldt ook voor de kleedkamerhumor in de voetbalwereld. "Ik sta veilig op locatie, waardoor ik voor de grap bij een gemene opmerking kan doen alsof de verbinding wegvalt. In deze voetbalwereld worden harde grappen gemaakt. Kleedkamerhumor noemen ze dat, ik lig daar niet wakker van."

Verjaardag van moeder Linda de Mol

In het vraaggesprek vertelt ze Noa ook nog dat ze mogelijk een belangrijk moment moet missen vanwege het EK. Haar moeder Linda de Mol wordt namelijk op 8 juli zestig. "Ik ga mijn best doen om erbij te zijn. Volgens mij gaat ze het dit jaar niet groots vieren. Zij weet als geen ander dat dat erbij hoort als ik moet werken."

Meer over