NOS brengt WK hockeywedstrijden live op televisie

14 Mei 2014 11:47 | sport | Door Televizier

Het WK hockey dat 31 mei start, vindt voor het eerst in zestien jaar in Nederland plaats. Reden voor de NOS om aan de lopende band hockeywedstrijden op televisie uit te zenden.

Van zaterdag 31 mei tot en met zondag 15 juni vindt het Wereldkampioenschap hockey in Nederland plaats. Elke dag zal de NOS twee wedstrijden rechtstreeks op televisie vertonen.

24 wedstrijden

Dat zijn er nogal wat, 24 in totaal. Hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport licht toe: “De uitgebreide aandacht voor de WK hockey onderstreept dat de NOS er is voor alle sporten, en niet alleen voor voetbal. Het is dit jaar bovendien het tweede grote sportevenement waarvan wij host broadcaster zijn, na het WK veldrijden in februari. En dan komen de WK BMX en de WK roeien er nog aan.”

Spidercam

De NOS heeft er werk van gemaakt om de wedstrijden op een spectaculaire manier te laten zien. “Boven het veld komt een spidercam te hangen. Die kan – net als bij het Champions League-voetbal – fantastische beelden maken: van bovenaf, vanuit alle hoeken, mee met een aanval, maar ook mooie close-ups. Voor hockey is dat compleet nieuw.”

Live verslag

Als Nederland moet spelen is het duel onderdeel van een twee uur durende live uitzending vanuit de skybox van het Kyocera stadion. Jeroen Stomphorst en Dione de Graaff praten daar honderduit over de wedstrijden. Ze worden daarin bijgestaan door oud-internationals Fatima Moreira de Melo en Jacques Brinkman.

Complete WK op internet

Via nos.nl zijn alle 76 wedstrijden die er gespeeld gaan worden tijdens het WK te volgen. Ook het speelschema, de standen en de selecties van de Nederlandse vrouwen- en mannenteams zijn op de site te vinden.

De Nederlandse vrouwen komen op zaterdag 31 mei voor het eerst in actie om 19:30 uur tegen Japan (Nederland 3) en de mannen op zondag 1 juni om 15:45 uur tegen Argentinië (Nederland 1).

Meer over