NOS ergert kijkers met herhalingen van Olympische Spelen

In plaats van live sport uit te zenden op NPO 1 versloeg de NOS op zondagmiddag alleen maar herhalingen. Dit tot ergenis van de kijkers die het programma Rio live omdoopten tot Rio herhaling.

Terwijl er op de Olympische Spelen in Rio van alles live aan de hand was, moesten de Nederlandse tv-kijkers het doen met herhalingen van de vorige dag. Tot grote ergenis van de sportliefhebbers was er helemaal niets live aan het programma Rio Live. In plaats daarvan kregen zij heruitzendingen van het (beach)volleybal, turnen, handbal en de wegwedstrijd van de mannen (wielrennen) voor hun kiezen. 

Dat leidde begrijpelijk tot veel frustraties en ergenis op social media.

De NOS legt aan het AD uit wat er aan de hand was: „Het had te maken met de roeiwedstrijden die vanwege harde wind steeds met een uur werden uitgesteld. We moesten steeds opnieuw een beslissing nemen hoe we een gat zouden opvullen. Er was live weinig aanbod en bovendien heb je niet overal een commentator zitten, bij het boksen hadden we die bijvoorbeeld niet.”

Boksen

En zo kwam het dat de Nederlandse kijkers de overwinning van bokser Enrico Lacruz misliepen. Ondanks het excuus ging het later op de avond niet veel beter.

Lees ook:
NOS was handen in onschuld

Meer over:

Reageren