Vanaf 12 juli

NOS maakt nieuwe zomerreeks van Andere tijden sport

6 Juli 2020 13:16 | sport | Door Jacob-Jan van de Groep

© Pim Ras
Vanaf zondag 12 juli is er een nieuw seizoen van Andere tijden sport te zien bij de NOS. De presentatie van het sportgeschiedenisprogramma is wederom in handen van Tom Egbers.

In de eerste aflevering Van Mijnals tot Memphis vertellen Humberto Tan, Rocky Tuhuteru en Nadia Bouras over hun Surinaamse, Molukse en Marokkaanse Oranjehelden. Humphrey Mijnals was in 1960 de eerste Surinaamse voetballer in het Nederlands elftal en hij maakte direct faam door een omhaal te doen tijdens zijn debuut. De deze maand opgerichte KNVB-commissie tegen racisme draagt zijn naam: de commissie Mijnals.

Afleveringen

De andere vijf afleveringen zijn: Ici Radio Tour de France (19 juli) Anky van Grunsven: in de naam van de vader (26 juli), Mark Huizinga: De lange reis naar Goud (2 augustus), Kein Geloel, Fussbal Spielen: Ernst Happel in zijn eigen woorden (9 augustus) en tenslotte op zondag 16 augustus - Jan Raas: de Renner.

EK88

De eerste aflevering van Andere tijden sport zag op 11 mei 2008 het levenslicht. Toen werd er een special over het EK1988, waarbij Nederland de enige hoofdprijs ooit won in het internationale voetbal op landenniveau.

Meer over