NOS nog niet klaar met sportzomer

5 Augustus 2014 10:48 | sport | Door Televizier

Het WK voetbal en de Tour de France zijn afgelopen, maar de NOS heeft nog veel meer sport in petto. In augustus kan de kijker zijn hart ophalen met sporten als atletiek, zwemmen, wielrennen, judo, roeien en ruitersport. 

Na het prachtige WK-voetbal heeft de NOS de smaak nog steeds te pakken. “Er zijn deze maand een aantal geweldige EK’s en WK’s te volgen bij de NOS“, zegt een woordvoerder. “Letterlijk van A tot Z, van WK atletiek tot WK zwemmen!” 

EK Atletiek

Het EK atletiek in Zürich (12 tot 17 augustus) is dagelijks liv te volgen op Nederland 3 en de finales van van het EK zwemmen in Berlijn (18 tot 24 augustus) wordt rechtstreeks verslag gedaan op Nederland 2. 

De Vuelta

Van 23 augustus tot 14 september starten de wielrenners alweer aan een nieuwe grote wielerronde: de Vuelta. De NOS doet op Nederland 1 uitgebreid verslag van de Ronde van Spanje. In het weekend kan men live naar de Vuelta kijken en doordeweeks zendt de NOS samenvattingen uit. 

WK Judo

Ook zijn er nog het WK judo van 25 tot 31 augustus in het Russische Tsjeljabinsk, waarvan verslag wordt gedaan op Nederland 1, en het WK roeien in Amsterdam van 24 tot 31 augustus. 

WK Roeien

Tijdens het WK roeien wordt dit jaar voor het eerst sinds 1977 weer door Nederland georganiseerd. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn alle A-finales live te zien op Nederland 1. 

NOS

De NOS verzorgt bovendien de wedstrijdbeelden vanaf de Amsterdamse Bosbaan voor de rest van de wereld. De wedstrijden worden met achttien camera’s in beeld gebracht.

Wereldruiterspelen

Tot slot zijn er de Wereldruiterspelen van 23 augustus tot 7 september in Normandië. Er wordt in een aantal extra uitzendingen verslag gedaan op Nederland 1.

Wie weet wordt het een mooier sportjaar dan 2013.

Meer over