NOS verliest UEFA Champions League

24 November 2014 12:36 | sport | Door Televizier

De NOS zendt van 2015 tot en met 2018 geen Champions League-wedstrijden meer uit. De keuze heeft te maken met de bezuinigingen van de publieke omroep.

Jack van Gelder en Tom Egbers brachten janrenlang beurtelings een bezoekje aan de mooiste voetbalstadions van Europa, om verslag te doen van de Champions League-wedstrijden. Dit is vanaf 2015 helaas tijd.

NOS 

De NOS heeft besloten geen bod uit te brengen op de rechten van de Champions League in de periode 2015-2018.

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: "Het besluit om niet mee te bieden is een keuze. Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken."

"De NOS vindt het daarbij van het grootste belang om de nieuwsvoorziening te ontzien en binnen het sportbudget geen geld weg te halen bij de verslaggeving van andere sporten dan voetbal; juist ook omdat andere commerciële omroepen daar weinig tot geen aandacht aan besteden."

Champions League

Volgens de algemeen directeur wordt de UEFA Champions League wegbezuinigd door de keuzes van kabinet Rutte II: "Niet bieden op de grootste en belangrijkste clubcompetitie ter wereld is dus een rechtstreeks gevolg van dat beleid. Het is niet anders."

En vervolgt: "Jammer is het wel. Vanwege het journalistieke belang, maar ook omdat de UEFA Champions League voor een uniek bereik onder jongeren zorgt. Gemiddeld kijkt 21,5% in de leeftijdsgroep 15-34 jaar naar dit voetbal. Het weekbereik van de jongerenzender NPO 3 neemt met 16% toe door de UEFA Champions League. Geen enkel ander programma scoort vergelijkbare cijfers."

Frank Snoeks zal flink balen dat hij geen verslag meer kan doen van de Champions League.

Meer over