NOS verrast door hoge kijkcijfers EK Voetbal

11 Juli 2016 15:57 | sport | Door Televizier

© Stefan Heijdendael/NOS

De NOS noemt de kijkcijfers van het EK Voetbal verrassend hoog. In een persbericht blikt de omroep terug op het sportevenement waar Oranje op ontbrak, maar toch gezien werd door ruim 1.34 miljoen Nederlanders.

Ter vergelijking: het Nederlands elftal was in 2014 wel van de partij tijdens het WK in Brazilië en toen keken in totaal 15 miljoen mensen. De afwezigheid van Oranje heeft dus geen enorme invloed op de interesse in het EK. Of zaken als het tegenvallende zomerweer en het feit dat alles op de best bekeken publieke zender werd uitgezonden een rol speelde in de goede cijfers laat de zender in het midden.

Best bekeken wedstrijden

De NOS maakte een top vijf van de meest bekeken wedstrijden bekend. Op nummer 1 uiteraard de finale Portugal - Frankrijk die goed was voor 4.22 miljoen kijkers, wat neerkomt op zes op de tien televisiekijkers. Aan het begin van de verlenging, om 22.51 uur, keken zelfs 4.988.000 fans.

Verder bestond de top 5 uit:

  • 2) Duitsland-Frankrijk (halve finale, 7 juli): 3,8 miljoen kijkers
  • 3) Duitsland-Italië, (kwartfinale, 2 juli): 3,5 miljoen kijkers
  • 4) Frankrijk-IJsland (kwartfinale, 3 juli): 3,5 miljoen kijkers
  • 5) Wales-België (kwartfinale, 1 juli): 3,4 miljoen kijkers
Opvallend genoeg komt België maar één keer in de lijst voor. Dit ondanks de veelvuldige pogingen van Studio France om Nederland massaal te laten juichen voor de rode duivels. 

Henry Schut en Messi populair

Verder kon de NOS melden dat voor- en nabeschouwshow Studio France goed is bekeken én ontvangen. Met name presentator Henry Schut en teckel Messi konden op veel positieve respons rekenen. Commentatoren Hugo Borst en Rafael van der Vaart waren, zelfs zonder Maxim Hartman, populair.

Meer over