NOS weet nog niet wie Jack van Gelder op moet volgen

17 augustus 2015 14:58 | sport | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

Nog twee afleveringen van Studio Voetbal en Jack van Gelder zwaait af, maar de opvolger van de legendarische sportjournalist laat op zich wachten. 

In het AD werd dit weekend openlijk gespeculeerd wie het zondagavondprogramma mag overnemen van Jack. De namen van collega's als Henry Schut en Tom Egbers werden genoemd als mogelijke kanshebbers. 

"We hebben nog wel even"

De NOS laat desgevraagd echter weten nog lang niet klaar is de figuurlijke troonopvolger aan te wijzen. Persvoorlichter Anja van Ginhoven: "Over de opvolger is nog niks over bekend, een work in progress. Overigens is de eerste ‘echte’ Studio Voetbal zonder Jack ook pas op zondag 13 september. Dus we hebben nog wel even."

Duo-presentatie Tom Egbers en Henry Schut

De uitzending van zondag 6 september is een bijzondere, weet Van Ginhoven verder te vertellen: "Dat wordt een combi-programma met het EK-Journaal, gepresenteerd in de studio door Henry Schut. De interlands worden altijd gepresenteerd door Tom Egbers, dus hij zit die avond ook in Turkije. Maar aan die ene zondag moet je geen conclusies verbinden, daar is 'ie veel te a-typisch voor."

Jack vertrekt in stijl

Het vertrek van Jack van Gelder kwam vrij plotseling, hij had kort daarvoor nog een nieuw contract bij de NOS getekend. Toch liet Studio Sport hoofdredacteur eind juli al weten dat het geen abrupt afscheid wordt: "Het moment is even lastig, want het nieuwe voetbalseizoen staat alweer voor de deur. We hebben daarom afgesproken dat hij tot medio september bij ons blijft. Dan kan Jack in stijl afscheid nemen en hebben wij tijd om na te denken over zijn opvolging."

Meer over