Goed nieuws!

NOS zendt dit weekend de Grand Prix van Zandvoort uit

30 augustus 2022 11:28 | sport | Door Esther Hut

© ANP / Vincent Jannink

Het is weer tijd voor het weekend der weekenden voor Formule 1-fans! De Dutch Grand Prix in Zandvoort wordt verreden en de race is gewoon live (én gratis) te bekijken via de NOS.

De Dutch Grand Prix van Zandvoort is natuurlijk een hele belevenis en één groot Oranje festijn. En nu Max Verstappen een mooie voorsprong heeft in het WK-klassement, gaat hij er alles aan doen om deze voorsprong tijdens deze thuiswedstrijd nog meer te vergroten.

Race

Viaplay of F1 TV heb je even niet nodig dit weekend, want we kunnen dus gewoon van Max zijn rijkunsten genieten via de NOS. Het gaat dan alleen om de race op zondag 4 september. De kwalificatie op zaterdag 3 september wordt weer niet live uitgezonden, maar direct na de kwalificaties is de samenvatting daarvan te zien op de NOS.

Wanneer moet je klaar zitten?

Zaterdag 3 september wordt eerst de kwalificatie verreden waar bepaald wordt wie op welke plek start tijdens de race. De samenvatting van de kwalificatie is om 17:10 uur te zien. De race zelf wordt zondag om stipt 15:00 uur verreden. Beide zijn te zien bij de NOS op NPO1.

Ook de komende jaren kan je trouwens vast in de agenda zetten, want de Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien. Zowel op tv als online.

Meer over