Formule 1

NOS zendt dit weekend live de Dutch Grand Prix uit

22 augustus 2023 17:12 | sport | Door Esther Hut

© NOS

De Formule 1-coureurs zijn terug van hun welverdiende vakantie en mogen zich gaan opmaken voor één groot Oranjefeest, want de Dutch Grand Prix in Zandvoort staat op de planning. Iedereen kan meekijken, want de race wordt ‘gewoon’ uitgezonden op tv.

De NOS doet namelijk het hele weekend live verslag van Dutch Grand Prix.

Max Verstappen

Of Max Verstappen goed is uitgerust na zijn vakantie gaan we dit weekend meemaken. Zet hij zijn ongeslagen status door?

Geen dure livestreams met slecht geluid of een abonnement bij een streamingdienst. Dit weekend kan iedereen de race in Zandvoort live kijken. 

Vrijdag staan de eerste twee vrije trainingen op het programma, maar die zijn niet live te zien. Wel zijn deze trainingen te horen op NPO Radio 1.

Kwalificatie

Zaterdag staat de kwalificatie op het programma. Om 15:00 uur is deze live te zien met commentaar van Louis Dekker en Nick Catsburg. Om 17:00 uur start op NPO 1 een extra tv-uitzending, waarin Dione de Graaff met onder andere Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen terugkijkt op de kwalificaties en vooruitblikt op de race van zondag.

Race

Op zondag zendt de NOS de hele middag live uit op tv en online via een livestream op nos.nl en de NOS-app. De uitzending start om 13:10 uur met een voorbeschouwing waarin Dione de Graaff gasten als autocoureurs Beitske Visser en Nick Catsburg ontvangt.

Matthijs van Weststrate staat in Zandvoort op de grid en interviewt de coureurs. Stipt 15:00 uur gaat de race van start. Het commentaar wordt dit keer verzorgd door Hans van Loozenoord en Jeroen Bleekemolen.

De Dutch Grand Prix is het hele weekend te zien bij de NOS op NPO1.

Meer over