Viaplay koopt rechten

Wat? Olav Mol nu ook al verbannen van Formule I-radio

2 maart 2023 13:59 | sport | Door Irma Tomas

© ANP
Nadat Viaplay de tv-rechten van de Formule I kocht, zochten veel mensen hun heil bij de beelden van Viaplay op F1 TV Pro in combinatie met het radiocommentaar van Olav Mol. Met ingang van het nieuwe seizoen kan dat niet meer omdat de Scandinavische streamer nu ook de radiorechten van de Formule 1 heeft. Olav wijkt ten einde raad uit naar België.

Tot vorig jaar was Olav Mol (naast Max Verstappen) de koning van de Formule I. Hij werd als commentator aan de kant geschoven ten faveure van de Viapplay-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Maar dat duo kan lang niet iedereen bekoren zodat veel liefhebbers van snelle auto's uitweken naar het radio-commentaar van Olav op Grand Prix Radio. 

1,2 miljoen luisteraars

Een groot succes want de zender trok 1,2 miljoen luisteraars per Grand Prix. Maar ook voor dat pleziertje steekt Viaplay nu een stokje. De streamer bemachtigde onlangs de radiorechten van de Formule 1 zodat Olav Mol is uitgespeeld. 

VPN

De enige manier om Mol te horen in het nieuwe seizoen is via de Belgische tak, grandprix.be. Nederlanders die niet zonder hem kunnen, moeten hun heil zoeken bij een VPN-verbinding. De commentator zegt in de Telegraaf dat de actie van Viaplay voelt 'als een gevalletje Olav Mol pesten'. 

Komend weekend gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start met de Grand Prix van Bahrein.

Zo kijk je alle races online of op tv 

Meer over