Olympische Spelen 2018 en 2020 toch te zien bij NOS

Vorig jaar verloor de NOS de uitzendrechten van de Olympische Spelen aam Eurosport. Maar het sportevenement blijft nu toch te zien bij de Publieke Omroep. 

De NOS heeft een sublicentie gekocht van eigenaar Discovery Networks Benelux. Het gaat om de Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang en de Zomerspelen van 2020 in Tokio. 

Exclusief

Discovery Networks houdt per Spelen twee sporten exclusief voor zichzelf, waaronder het ijshockey tijdens de Winterspelen. Om welke andere sporten het gaat, is nog niet bekend. De NOS mag wel samenvattingen uitzenden van het ijshockey. 

Olympisch vuur

Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, is opgelucht over de deal. „Het Olympisch vuur brandt hier al sinds 1964 en door deze overeenkomst met Discovery Networks Benelux komen daar nu nog minstens vier jaar bij. Dit is goed nieuws voor het Nederlandse publiek en voor de Nederlandse sport.”

Betaalkanaal

Het is inderdaag goed nieuws, want hoewel Eurosport en Discovery verplicht waren om 200 uur van de Zomerspelen en 100 uur van de Winterspelen op een open kanaal uit te zenden, zou de rest van de sport waarschijnlijk op een betaalkanaal worden vertoond. 

 Reageren