Olympische sporters worden klaargestoomd in Bureau Rio

Frank Evenblij en Erik Dijkstra blikken vooruit op de Olympische Spelen van 2016 in Bureau Rio met vier speciale afleveringen. Ze reizen af naar Brazilië en checken of de sporters in topvorm zijn.

Maar Frank Evenblij en Erik Dijkstra vertrekken ook naar Rio de Janeiro om te checken hoe vies dat zeilwater nu echt is. En is het echt waar dat de condooms over de toonbank vliegen in het Olympisch dorp?

Onderonsje met topsporters

In de 'verhoorwagen' van Bureau Rio spreken de mannen van Bureau Sport onder meer zwemster Femke Heemskerk en Olympisch kampioen turnen Epke Zonderland. Met wielrenner Tom Dumoulin stappen ze op de fiets zodat hij goed voorbereid aan de start van zijn tijdrit staat.

Wedstrijdje hardlopen met Dafne

Maar het wekelijkse hoogtepunt is toch wel de wedstrijd tussen (ex-)topsporters en atlete Dafne Schippers op de 100 meter. Onder anderen Kim Lammers, Remy Bonjasky en Michael Boogerd gaan de strijd met haar aan. Tot slot zal niemand minder dan Youp van 't Hek de Olympische column verzorgen.

Voorpret

De mannen hebben er in ieder geval zin in. Erik: "Bureau Sport siddert van de voorpret op het grootste en mooiste sportevenement ter wereld: de Olympische Spelen." En Frank verzekert dat ze de sporters optimaal voorbereiden: "Erik en ik zullen er alles aan doen om onze atleten er klaar voor te maken. Koste wat het kost." Dat belooft wat.

Bureau Rio is vanaf 15 juli iedere vrijdag om 21.20 uur te zien bij NPO 3.

Meer over:

Reageren