Ondanks kritiek: NOS tevreden over Studio Tour

14 Juli 2015 17:33 | sport | Door Televizier

Veel kijkers verlangen nog immer hevig terug naar de Avondetappe, maar de NOS laat weten dat het zeer content is met vervanger Studio Tour.

Al vanaf de eerste aflevering is het hommeles tussen de kijkers en Studio Tour. Vooral op Twitter gaan wielerfans iedere avond behoorlijk los op het Tour de France praatprogramma. Presentator Gert van 't Hof zou te koud en weinig gepassioneerd zijn, Dione de Graaff te giechelig, de gasten oninteressant en het tijdstip veel te vroeg (Studio Tour wordt om 19.00 uur uitgezonden ipv later op de avond zoals De Avondetappe). Het verlangen naar De Mart lijkt steeds groter te worden.

Vergelijking met Avondetappe

Maar volgens Ewoud van Winsen, de adjunct-hoofdredacteur van NOS Sport is er helemaal niets aan de hand en zijn de kijkers al helemaal gewend aan het nieuwe Studio Tour op het nieuwe vroege tijdstip. „Parijs is nog ver, maar tot nu toe kunnen we alleen maar zeer tevreden zijn. Ondanks de warmte op de eerste paar dagen en het nieuwe tijdstip, weten de kijkers het programma heel erg goed te vinden.  Wat we wel merkten, is dat mensen Studio Tour, vooral de eerste dagen, wilden vergelijken met de Avondetappe, terwijl het totaal onvergelijkbare grootheden zijn.”

Scoren

Intussen scoort Studio Tour zeer behoorlijk, tot nu toe kijken gemiddeld 882.000 kijkers naar het programma, terwijl De Avondetappe er vorig jaar gemiddeld 870.000 had.

Lees ook:
Wielerfans maken hun eigen Avondetappe

Meer over