Ontroerde Ronaldo uitgeroepen tot winnaar Gouden Bal

Cristiano Ronaldo is uitgeroepen tot FIFA-wereldvoetballer van het jaar. De Portugees versloeg in de strijd om de Gouden Bal Lionel Messi (Barcelona) en Franck Ribéry (Bayern München).

De beste voetballer ter wereld werd gekozen door bondscoaches, aanvoerders van nationale teams en journalisten. In een live-uitzending op Eurosport was te zien hoe Ronaldo met 27,99 procent van de stemmen duidelijk favoriet was. De Argentijnse voetbalgod Messi werd tweede met 24,72 procent en Ribéry sleepte 23,39 procent van de stemmen in de wacht. In de top vijf staan verder Zlatan Ibrahimovic (5,29 procent) en Neymar (3,17 procent).

Emotie

De Portugese stervoetballer nam de Gouden Bal huilend in ontvangst. "Er zijn geen woorden om dit moment te beschrijven", sprak Ronaldo geëmotioneerd. Het is de tweede keer dat hij de eervolle prijs in ontvangst mag nemen. In 2008 werd Ronaldo, destijds spelend bij Manchester United, ook uitgeroepen tot ’s werelds beste.

Vier jaar Messi

Met de winst maakt Ronaldo een einde aan de hegemonie van Lionel Messi, die de Gouden Bal de afgelopen vier jaar won. Ook bijzonder is dat de Portugees pas de derde speler is die namens twee verschillende clubs de Gouden Bal wint. Alleen Johan Cruijff (Ajax/FC Barcelona) en de Braziliaan Ronaldo (FC Barcelona/Real Madrid) gingen hem voor.

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo voetbalt op dit moment bij de Spaanse topclub Madrid. Ook is hij aanvoerder van het Portugese voetbalelftal. In 2013 scoorde de stervoetballer het indrukwekkende aantal van 69 doelpunten. Met een hattrick in de play-off tegen Zweden schoot hij Portugal hoogstpersoonlijk naar het WK in Brazilië.

Mode

Naast zijn sportieve prestaties maakt de Portugees op het voetbalveld ook indruk met zijn opvallende kapsels en kleding. De modebewuste voetballer ontwierp in het verleden onder andere een kledinglijn voor Nike, voetbalschoenen en zelfs een ondergoedcollectie.

Reageren